lördag 30 juni 2012

Nattlig egentid!

Blått är flott!

Färgen av himmel och hav.

Åh sommar, härliga, härliga sommar. En av våra fantastiska årstider.

Synen av hamnarna, havet, båtarna, stränderna, dem man älskar, brunbränd hud, städerna, kullersten, lantliv, en nöjd katt.

Doften av grillning, saltvatten, solkräm, parfym, blommor, den man älskar's hud.

Ljudet av musik, fnitter, samtal, kluckande mot klipporna, fågelkvitter.

Känslan av len naken hud, saltvatten-badat hår, sand mellan tårna, sommarbris, värme.

Smaken av ett glas vin i sommarnatten, glass i hamnen, kaffe och jordgubbstårta i trädgården, rökta räkor vid havet, grillat till kvällen.

Snart har vi semester:)

torsdag 28 juni 2012

Tamme tusan i mig!

Nacka-McDonalds har fattat grejen. Här får man minsann beställa av en livs levande människa i egen hög person!!! Grattis till dem!

En liten parantes..

Irriterad över att helt plötsligt upptäcka att Kalasinlägget är spårlöst försvunnet från bloggen. När tekniken strular har jag inte mycket till överst. Det var bara av en slump att jag upptäckte detta, sitter vid datorn och har inte alls tid för detta egentligen... Men var kan det tagit vägen??.. Ja ja vi får se om det dyker upp igen.
Ska betala räkningar nu, för att sedan släpa med mig min minst sagt inte like entusiastiske fästman till mitt favorit place IKEA!!
Tjing..

onsdag 27 juni 2012

Onsdag

Har precis bäddat ner mig i rena lakan. Välförtjänt av en god natts sömn, efter att ha skrubbat hemmet och förbrukat hela månadskvoten av tvättider på en dag, en massa fix och don från tidig morgon till sen kväll.
Finns det något härligare en att nyduscad krypa ner i en renbäddad säng i ett vädrat, städat, väldoftande hem!?

måndag 25 juni 2012

En härlig dag i regnets tecken.

Känns som jag hunnit med mycket idag. Flängt runt lite, men med gott mod och gott sällskap.
Började dagen med Latte och färska frallor från bageriet, sen lite lämning av barn, sen brunch, en sväng till forum, hämtning av barn, storhandling, sushi för avhämtning, bakade äppelpaj samt blåbärs/hallon-paj, läggning av barn, och så klämmer vi in målning av 2 tavlor också;) Nöjd!!

söndag 24 juni 2012

Söndagsutflykt.

Bakluckeloppis fick bli söndagsaktiviteten tills regnet skrämde bort de flesta, så även oss.
Kaffeservisen blev dagens fynd:D

fredag 22 juni 2012

Allt har sin tid.

Kanske inte den bästa, förhoppningsvis inte den sista, midsommar jag haft.

(Någon kanske just nu sitter och dinglar med bena på en brygga, någon annan smuttar på ett glas rose, en tredje kanske lite för full söker febrilt efter sitt livs kärlek, den fjärde kanske just funnit den utan att veta. Vad än må hända så har allt sin tid.)

Själv har jag en sambo som detta år fick sin beskärda del av arbete.

Äldsta sonen fick hänga med sin pappa och bonusmamma och fick därmed ett fint midsommarminne, med bland annat sill-lunch, jordgubbar med mjölk och fiske.

Vilket i sin tur betydde att jag blev själv med de två yngsta trollen.

Så här i efterhand så kan jag ångra att jag inte begav mig till en midsommarstång med picknick och dans etc. tidigt, som jag planerat.
Sambon lovade innan han gick och la sig på morgonen att han skulle kliva upp tidigt så vi gemensamt kunde gå någonstans. Även om han mycket riktigt klev upp tidigt, så räckte tiden inte riktigt till för allt.
Så vi missade dans och picknick i gröngräset för att i stället åka och kompletterings-handla och sen skynda hem för att hinna äta tillsammans innan det var dags att "gå på igen" ( svärmor fick ju också lite firande i och med detta)
Jag borde förberett handlingen så allt var klart när Älsklingen vaknade.
Men då var det här med att handla själv hmm..och så trodde jag att vi skulle hinna med allt.

Jag och barnen hade mys-frukost som varade säkert två timmar, softade lite till Sommarmorgon och gjorde oss i ordning i godan ro, (jaa med lite avbrott för diverse bråk om klädval, tallriksval, yogurtmängd, ätning i soffan, med en tre-och-ett-halvt-åring berikad med väldigt stark vilja och sylvassa stämband som används i tid och otid)
Plötsligt var klockan mycket...Jag borde ha lärt mig.. Men men..

Ingen verkade i slutänden missnöjd, och det vi kanske saknade som lite blommor, picknick och kluckande av vågor å så, får vi ta igen under sommaren.

Är man trebarnsfamilj i arbetarklass så kan det ju se ut så här, att en måste jobba ibland. Men det blir vad man gör det till. Jag är lite dålig på att göra det till, bara.

Övrigt; Allergin från hell har drabbat mig och det tär på mina krafter. Så inget mer än nödvändigt har blivit gjort senaste dagarna.. Har klivit upp med trollen och klivit i säng med dem. Alltså noll egen tid.
 Medan någon dansar på borden roar vi oss med detta, mitt i natten.. Allt har sin tid... Missförstå mig rätt, Jag Älskar min tid, ska bara försöka lära mig att nyttja den på rätt sätt, för att maxa mina förutsättningar.

Glad Midsommar!!!

Det blev en väldigt smarrig tårta till efterrätt:D
Jag ser lite skev ut, det är för att jag bär en tung påse;)

tisdag 19 juni 2012

Lunch på jobbet.

Kvällsaktivitet..

När alla tillslut är nattade så kan man de kvällar man inte själv däckar få en uns till egentid. Denna kväll suger det i skapar ådran och jag bara måste få ner det på duk. Så plockar fram som en hel buffé (av bästa sorten) på halva vardagsrums-golvet och kör tills sena natten:) Nu är jag inspirerad av barnkalas så får bli just detta, Barntavlor under produktion..

måndag 18 juni 2012

Vad är det för en dag...

Ja det är ingen vanlig dag för det är E's födelsedag Hurra, hurra, hurra!! <3

söndag 17 juni 2012

Lördag

Storhandling, kalasmöte, tvättning, städning:) ja ungefär så.
Hur gör man?Jag vet inte hur det normalt sett fungerar! Men så här fungerar det för oss; Jag gillar inte att göra saker själv, så jag tvingar med hela familjen på (i detta fall) storhandlingar, vilket kan gå mer eller mindre bra, som jag nämnt tidigare. Idag gick det hyfsat tyckte jag, men den åsikten delade inte riktigt min käraste. Han blir tydligen super-stressad, och tycker nog att jag måste ta och lära mig att göra saker själv, alt. låta honom göra det själv. Jag gillar dock också att ha kontroll, strosa, plocka lite vad som faller mig in. Medan han till motsatts följer listan slaviskt (vilken jag då måste sitta hemma å knåpa ihop, och missa massa viktigt) Ni hör ju själva, det är som gjort för att bli krångligt. Det tog i alla fall 2 timmar exakt från att vi parkerade till att vi var ute igen:) och då hade vi dessutom bara 2 barn med oss. Jag handlar ju såklart själv ibland, och så även kärleken. Men jag tycker det är mysigare att göra saker ihop. :) så jag tänker nog fortsätta krånglet lite till. Men i stället strukturera upp krånglet. Strukturerat krångel! Ja så får det nog bli, allt är lättare om det är under struktur, kanske, så tycker jag i alla fall idag. :*

lördag 16 juni 2012

Fredag

Vi fick spontant kvälls-besök. Jätte trevligt. Tippade och tittade på fotboll :) jo men visst. Vi gjorde en sport av sporten. Vann tyvärr inget.
Käkade pizza och godis.
Min kära svägerska tog med sig sin valda 30 års present.

torsdag 14 juni 2012

På dagens inköpslista,

Lite kassa bilder tagna från nätet, men dock! Ja ni ser ju själva, nya bågar, Ny mascara, Nytt lack och så ska vi storhandla bla så att vi kan doppa marsmallows till kalaset.. På återseende..

Torsdagen bjöd på..

Skolavslutning.  Fick bli ett tidigt besök på jobbet för att få varsin Latte och presenter till fröknarna.

onsdag 13 juni 2012

Nätshopping

Det är ju farligt enkelt det här med att handla på nätet.
Det är ett ganska nytt fenomen för min del. Men kan tycka att det är oroväckande enkelt:D Väldigt bekvämt att klicka hem en massa prylar sittandes i soffan. Några knapptryck senare och snart är det levererat, så gott som hem till dörren.
Klickade i alla fall hem några presenter åt min blivande 7 åring. En one piece och ett schackbräde. Ett elektroniskt sådant som man kan spela med sig själv på. Tyckte det var bra då han kan lära sig med lagom motstånd, man kan ju spela det tillsammans manuellt också. (Mamman kan ju också låna och öva.)Kan knappt bli bättre!!
Minus för dyr frakt, krångliga återköp och extra avgifter för alternativa betalningssätt. (Gillar inte att lämna ut kortuppgifter i tid och otid.)
Slutsatsen är nog att den genuina shoppingrundan hägrar, är charmigare liksom (och viktig att hålla vid liv, ingen konsument ingen handel)
Men webshoppar är jäkligt smutt i bland. När man inte har tiden/orken att springa runt halva stan.

Vi var på förskolan och hade picknick/avslutningsfest. 

På väg till förskolan med picknickkorgen packad:D
Lite sommarinspiration

tisdag 12 juni 2012

Jobbat jo visst...

Det var riktigt kul att vara tillbaka. Ett bra gäng som verkade överseende med min ringrostighet. Härligt att få andas kafferost och nybakat igen.  Känner mig som hemma i denna miljö, har hängt med ganska många år nu med lite pauser för mammaledighet.
Insåg också att jag faktiskt saknat "min" kära latte-maskin mer än jag förstått och det var ett kärt återseende.
Roligt att servera förnöjda gäster härliga färskvaror från vårt konditori/ bageri/ kallskänk i denna charmiga omgivning.
Plus i kanten för den fina tillbyggnaden och renovering av damrummet som skett samt att vi nu kan erbjuda lite magasin att bläddra i ;)


På rasten sprang jag som vanligt in på Beggat-affären som jag kallar den (Pinocchio) och hittade inte mindre än tre fynd som jag la undan till morgondagen för att tiden inte räckte till.. Så återkommer mer om detta.


Kanal 5 gjorde en inspelning idag inne i fiket med Katrin Zytomierska och Christoffer Appellkvist.:D


Nu har vi några välfyllda dagar framöver med avslutningar på skola/förskola, kalas, födelsedags firande. Så viss planering samt vissa inköp kommer att krävas. Men det är ju bara skoj:D


Här får ni lite foton från min dag...
Jobbet
Beggat-affären
På jobbet
I hissen på väg hem efter arbete

måndag 11 juni 2012

Fotboll..

Tack men nej tack! Pysslar med annat.
Har njutit idag av att inte ha några måsten, i morgon jobbar jag första dagen på väldigt länge (skräckblandad förtjusning)

söndag 10 juni 2012

Söndags-häng av bästa sorten.

Spontant söndags-häng med familjen som blidde till en kräftskiva med diverse delikatesser och avslutades med tårta och kaffe. Kan inte bli bättre.

Här kommer några dagar i bilder!

Hinner inte skriva så mycket när hela familjen är hemma:)

Men vi har hunnit med hemma-mys, lekplats-häng, grillat hos vänner, överraskningsfest för 30åring samt nattligt besök i McDonalds drive in.

En liten parentes angående just detta sistnämnda besök.
Är det bara jag som har problem med att snacka med nån jäkla dator? Va faan McDonalds!! Jag vägrar sitta i min bil och snacka med nån jäkel i en mikrofon, som står 10 meter bort. (Hallå personalen):)
De hör inte vad man säger och man känner sig bara så fånig. Sen föredrar jag helt enkelt att se på den jag pratar med.
Där sitter vi i alla fall hela familjen intryckta i vår lilla bil. Jag kör för ovanlighetens skull, och ingen orkar gå in för att beställa.
Bara ett problem, jag klarar inte av att beställa till denna dator, så jag kör förbi (som jag brukar) beställnings-mojängen fram till nästa lucka, bara det att den är nu stängd och det bildas en liten kö framför oss, så innan vi kommer fram så har vi fått en bil bakom oss som i sin tur följer regelverket och deras mat är nu färdig att levereras när vi når första och ända bemannade luckan...Så personalen tittar nu frågande på mig när jag säger att jag minsann inte beställt osv. -Ja jo vi märkte det! och frågar vänligt om jag kanske kan ta ett varv till eftersom ingen mat är beställd och då heller inte hopplockad. Då jag såklart inte vill att bilen bakom ska bli lidande så kör jag irriterat ett varv till. Pappan som sitter i baksätet har troligtvis nu börjat vrida sig skrattar något generat och roat åt vad som händer och tycker att jag är galen. Men säger att han kan fixa allt från baksätet. Så sagt och gjort, han sköter beställning och betalning från baksätet. Vilket måste se jätte fånigt ut inser jag ju. Vi kommer därifrån med vad vi beställde och jag är snart glad igen :) Men, jag fattar inte grejen. Speciellt inte när det är tomt i luckan där människan i fråga står med sin headset och jag snart ska köra fram till denne för att betala. Då kan jag väl beställa på samma gång!?Jag vägrar!!!(så länge det inte är kö i alla fall.)

torsdag 7 juni 2012

Jag är inte bitter!

Jag hoppas min sambo njuter av sina öl, sitt sällskap och miljön han vistas i. Jag är lämnad med vilddjuren, som jag nu försökt söva i 1.45. Minstingen har jag fått och sova en gång men de äldre syskonen var så duktiga så de lyckades väcka honom. Grymt! det har spårat. De springer just nu runt och jag tror de tömmer sina sängar på sängkläder etc. För att bygga en koja någonstans i vardagsrummet. Jag har gett upp, sa för övrigt upp mig från mammarollen redan innan middagen ( sambon bjöd över sin mamma att äta och själv gick han halvvägs in i middagen in på herrummet för att fräscha till sig och sedan dra. Kvar satt jag med vilddjuren, svärmor och ett uppochnervänt hem. Underbart. Hans tidigare prestationer under dagen går vi inte ens in på. (Nu sjunger den ene och jag hör röster och bus, så sover gör dem ej. Tiden är nu 2 tim. Önskar alla en trevlig kväll. Egentid är få förunnat så njut om du får den! Får bli slutorden.
Dagens pyssel..

Gårdagen

Vi hängde med barnens kusiner och faster. Grillade hemgjorda burgare och åt chokladtårta till dessert. Schackspel förlorade jag i ex antal ggr. Så kul, står på inköpslistan. Här måste övas. Nya kvälls-fördrivet ;) vet inte vad älsklingen tycker om saken. Men han var väldigt skeptisk och negativ mot Word Feud när jag tvingade honom att börja spela mot mig men nu är han fast så det blir nog bra...Lite hans grej att sätta sig på tvären skulle man kunna säga. Men det är ju jag som bestämmer här hemma:D

tisdag 5 juni 2012

Kreativt Kaos.

Sitter och lyssnar till salongs berusad trubadur som skrålar ur förstärkaren av 2 musikaliska bröder:) Har absolut inget att klaga på.

Hemmet är fortfarande ett kaos, har bockat av lite samtal och pappersgöra, men annars prioriterat umgänge framför måsten.

Samlar inspiration på lager för att kunna skapa nytt. Planerar att ha utställning under sommaren, så en del arbete kommer att krävas och det pågår ju ständigt som en process i huvudet innan det ter sig på duk :)

Har bara fotat för mig vackra detaljer.