tisdag 25 september 2012

Staden

En dag med svägerska på stan! Härligt, givande, inspirerande. Vi käkade lunch snackade skit och promenerade Götgatsbacken lite upp och ner ett par timmar på tu man hand. Lovely!!

Insta-vecka!!

Sysslorna avlöser varann, och vi inser lite att det är ett hårdare arbete att vara trebarnsförälder med allt vad det inkluderar än att ha ett vanligt kneg. Så kvällarna blir oftast tidiga, dagarna långa och tiden rullar på. Men jag njuter i fulla drag av att ha småbarn så länge det varar så att säga, snart är dem stora och vill inte gosa med mig längre.. Allt har sin charm och sin baksida. Stora barn stora problem etc., sägs det ju;)
Besök av mammsen och pappsen stundar och innan dess ska vi hinna röja upp en del stök osv. Börjar känna mig lite stressad och har fallit in lite på gamla spår att vara sent ute, inte bra för hjärtat.. Så nu ta en dusch och glida till jobb. See ya!!

onsdag 19 september 2012

Storbarnsdag

Samtal med fröken på min lediga dag gjorde att jag valde att vara med i skolan idag, för att se hur min stora kille har det om dagarna. Kanske lite färgat av mitt besök, men i det stora hela bra, av mig att döma. Sen var vi en sväng om biblioteket och bytte ut några böcker. (bättre sent än aldrig) och avrundade med en fika på Café Tornhuset. Mysigt! farbror B var också med.
Dagen avslutades sedan på de mindre barnens förskola med gårdsarbete, alla föräldrar som kunde var där och bidrog med diverse arbete:). Farbror B och ( och jag) målade en lekhörna. Det bjöds på korv till alla och barnen lekte. Sedan hemgång, plockade älsklingen på jobbet och slängde ihop blodpuddings-middag med stekt fläsk, rårörda lingon, och riven vitkål:). Alla barnen fick duscha/bada och hoppa i säng. Ungefär där och då snarkade jag också. Nu har jag varit uppe och borstat tänderna osv. och passar alltså även på att blogga lite:)

På hemmafronten har jag lite pågående processer så som en tavelvägg, målning av skoställ och lite småfix.

Sleep well!

lördag 15 september 2012

Lördag

Åh ska skynda att göra ett litet inlägg, då jag har största barnet hos sin far, Lillfisa och Älsklingen gick iväg en stund på lite födelsefest, och jag har precis lagt Lilleman, så nu är det egentid till max, tänkte måla lite.
Har storstädat hela dagen, så skönt. Älsklingen har jobbat och farbror B har fixat pannkakslunch och hjälpt till med barnen, så att jag kunnat röja mest hela tiden.. Hoppas ni har en mysig helg! / Ida-Maria.


Jag har ju tidigare bjudit på matsalsinspiration, idag bjuder jag på mitt matsalsmöblemang.

Fredagskväll

onsdag 12 september 2012

En onsdag


Efter att ha blivit serverad en utsökt middag, druckit kaffe och ätit en chokladboll ångrar jag just nu att jag inte kunde nöjt mig med kanske hälften. Kycklingburgare med detaljer så som smörstekt svamp, mjukt stekt lök, krispig ruccola, knaperstekt bacon och till det serverades klyftpotatis och hemgjord coleslaw med en klick dijon i, var härligheten som bjöds på. Så nu är jag sprickfärdig. Springa känns avlägset men kanske, kanske en vacker dag händer det igen. Tror dock att min kropp strejkar mot hård fysisk träning, då jag denna gång och så länge jag kan minnas tillbaka i tiden de få gånger jag försökt mig på detta spektakel med träning har bjudits på en förkylning el dylikt snart därpå, som ett kall från ovan att detta bör du inte utsätta dig för...
För övrigt har jag jobbat hela dagen, likaså i morgon. Sen är det långhelg för mig och barnen.

Jag hoppas på lite övertid i form av egentid så att jag kan hinna få ur mig alla idéer av kreativitet, och därmed också kan delge er..
Someday!!

Tjing!

/Ida-Maria.

tisdag 11 september 2012

Hann hem!

Hann hem till läggning och lite gos med barnen i kväll, underbart att få byta några ord och hinna säga "God natt"
Morgonen hade vi också tillsammans med frukost och lämning.
Sen har jag jobbat resten av dagen. Älsklingen också, så Farbror B har hämtat barn och lagat middag.
Fick celebert lunch-sällskap i form av svägerska och två gånger svågrar:) vilket var en glad överraskning.
Nu vankas dusch och säng. Kanske håller mig vaken till några sidor i boken jag sakta men säkert tragglar mig igenom (har väll hållit på si så där nått år med den hitintills)
Eftersom jag inte knäppt ett enda kort på hela dagen kommer här lite Ikea-inspiration i bildform i stället.
Trevlig kväll, alla sköna!!

måndag 10 september 2012

Tankar en tisdagskväll!

Får lite ångest av att flykten till det oviktiga/ ytliga men ack så underbara världen är en lätt väg att gå.
Hur bör man leva sitt liv? Vad vill man uppnå, vilka vägar vill man ta, vilka spår vill jag lämna?
Jag lever ingen lyx, ingen flärd.
Men allt är ju relativt!
Det är ju en lyx att ha någon att älska och bli älskad av, det är även en lyx att ha tre underbara barn, att ha ett jobb att gå till, vänner att umgås med, föräldrar att älska osv.
Jag är lyckligt lottad, och väldigt tacksam.
Hur kan jag göra världen till en bättre plats!?

Idag har jag varit ledig och just gjort det, flytt verkligheten för att drömma mig bort i inredning, mode och sånt.
Men också återkommit till mathandling, hämtning av barn, middag, läggning och det gamla vanliga.

Ha en god natts sömn nu vet ja!!

söndag 9 september 2012

Helgen..

Förberett inför en ny vecka. Schemat är tight och förberedelser underlättar. Helgen bjöd på jobb för min del. På lördagseftermiddagen for vi in till staden för att fira nybliven ettåring hos vänner med vänner. Underbar asiatisk matbuffé samt tårta, bullar, kaffe frossades det i tills vi alla var matförlamade:) Söndagskvällen har vi stannat hemma, städat barnens rum, ätit middag och bara umgåtts. Farbror B hänger stadigt här i väntan på operation och hjälper till med diverse, idag tillagade han en god Spagetti Bolognese åt oss. I detta nu har jag borrat ner mig skönt i en fåtölj med en extra tröja och sjal runt halsen, sipprar te och försöker bedöva en förkylning som haffat mig. Strax är det duntäcke, och sömn som får omfamna mig, inför tidig uppstigning till en ny dag och nya tag. Sov gott alla fina!
/Ida-Maria.

tisdag 4 september 2012

Idag



* Kort spring innan frukost
* på väg..
* till förskolan
* få förunnat att ha en snygging liggandes hemma på soffan sin;)
* roar mig
* kvällshäng
* idag lagar Svåger middag åt oss
* kaffe och ny interiör-kurir.
* kvällsbollar (hand made av svåger)

måndag 3 september 2012

Ett kall!



Innan sommaren kände jag ett kall..Haha, nä snarare en motivation och en lust, då jag självmant vaknade innan resten av familjen och kände att jag skulle ut och ta en springtur före frukost. Det höll i sig några veckor med något avbrott för förkylning och så. Sen tappade jag det helt. Så nu har jag inte rört på mig alls på mer eller mindre hela sommaren. Men så i morse hände det. Dock inte lika självklart, men jag kan ju inte gå och vänta tänkte jag, på att den känslan ska komma tillbaka! Då kanske jag får vänta för evigt!!?
Så, på med springkläderna, och igång med runkeeper som mäter sträckan, tiden samt hastigheten, och så på med musik i lurarna. Så var det bara att släpa med sig själv på i alla fall en liten rutt. Tungt är bara förnamnet, men jag tog mig igenom, sprang i intervaller för att hämta andningen i mellan. Så nu tävlar jag mot ingen annan än.. Mig själv. Får se när detta spektakel bjuds på igen. Inga löften här inte!!

Sedan jobbade jag till stängning.

För att tillslut komma hem, till en tyst lägenhet, där vilddjuren sov sött hela bunten och hemmagjorda kycklingburgare serverades!! Mmm deliciosus!!

Så nu är det sängen nästa!! Stupar...

/Ida-Maria

söndag 2 september 2012

Tiden rinner iväg



Nu när jag inte är mammaledig längre så känns det som att tiden rinner ifrån mig.
Vardagarna är inrutade, med uppstigning, lämningar, jobb, hämtningar, middagar, läxläsning, förberedelser, gos, godnatt-sagor, och så sist men inte minst en gnutta egentid.

Så bloggen somnar jag oftast ifrån...


Helgen gick i loppis och födelsedagsanda.

Loppisen hittade vi i Enskede där jag gjorde några fynd i form av klänning, linne, sandaler, kaffekoppar, halsband, matta och bricka. Dotra fyndade elektroniska rosa änglavingar till mitt stora förtret. E prutade på en skateboard. Sen åt vi en lunch på stan handlade med oss lite bullar från den lokala bagarn och gick hem till Bror och Svägerska för lite fikande.

Det var Sambons dag, att bli ett år erfarnare, klokare samt snyggare.
Vilket vi såklart passade på att fira med släkt och i goda vänners lag, hemma hos oss på lördagskvällen.


Idag söndag har vi bara slappat.

Nu går ögonen i kors så det är dags att avsluta.

Sov gott!!